Найважливіша битва з часів битви за Київ: аналітики Atlantic Council розповіли, який бій може вирішити результат війни

Фахівці аналітичного центру Atlantic Council зазначають, що географічний фокус війни в Україні найближчими днями може зміститися з Донбасу на південь, де ЗСУ готуються до деокупації Херсона. Саме битва за це місто може вирішити результат бойових дій із РФ.

Війна в Україні

Битва за Херсон. Фото – slovoidilo.ua

Аналітики Atlantic Council припускають, що майбутня кампанія на Півдні України буде найважливішою битвою з часів боїв за столицю і може вирішити остаточний результат збройного протистояння з Росією, інформує «НБН».

Українські захисники розпочали підготовку до контрнаступу на півдні ще з травня і на сьогодні вони звільнили понад 50 населених пунктів у цьому регіоні, наближаючи момент битви за Херсон.

Звільнення цього міста ЗСУ, як зазначають фахівці, матиме великі психологічні та практичні наслідки для двох сторін. Перемога наших військових продемонструє світові, що Україна може змусити РФ відступити, що активізує надання військової та фінансової допомоги Києву західними союзниками.

Поразка окупантів у Херсоні стане принизливою для кремлівського диктатора Володимира Путіна і справжнім ударом по його імперських амбіціях, а також викличе деморалізацію в лавах російських окупантів. Також деокупація цього міста завадить окупантам просуватися до Одеси та зірве захоплення всього українського узбережжя Чорного моря.

Нагадаємо, що військовий експерт Олександр Коваленко прогнозує росіянам другий Зміїний на правому березі Херсонщини. Він пояснив, чому окупанти самі собі готують сумну долю на Півдні України.

Exit mobile version