Пасічник пояснив, чому у «ЛНР» відмовилися від наміру відновити Попасну

Ватажок «Луганської народної республіки» Леонід Пасічник озвучив причину, через яку окупанти вирішили відмовитися від відновлення міста Попасна, зруйнованого внаслідок вторгнення путінських військ в Україну.

Леонід Пасічник

Леонід Пасічник. Фото – rbc.ru

Російське пропагандистське видання «РИА Новости» повідомило, що «влада ЛНР» вирішує питання відновлення «звільнених» населених пунктів Луганської області, зокрема Попасної, інформує «НБН».

ЗМІ процитувало ставленика Кремля Леоніда Пасічника, який заявив, що швидше за все займатися відновленням міста не будуть. За його словами, у цьому немає сенсу, оскільки населений пункт зруйнований повністю.

«Голова народної республіки» окупованого Донбасу зазначив, що зараз триває підрахунок мешканців Попасної, які потребують житла. Він додав, що частина городян не хоче нікуди їхати.

Зазначимо, що до повномасштабного нападу путінської армії на Україну в Попасній мешкало понад 20 000 осіб. У травні ЗСУ були змушені відступити з міста, яке російські загарбники зруйнували практично на 95%.

Наразі росіяни намагаються відновити зруйнований ними ж Маріуполь, на що Кремль готовий виділити понад 60 мільярдів рублів. Тому Міністерство будівництва та житлово-комунального господарства РФ представило «концепцію розвитку» міста.

Exit mobile version