Як Жуков брав Берлін – Жданов пояснив, чому Путіну важливо захопити Бахмут

Військовий експерт Олег Жданов розповів, як російські окупанти намагаються захопити Бахмут Донецької області і чому для кремлівського диктатора Володимира Путіна таке важливе це місто.

Бахмут

Бахмут. Фото – PAP/ Vladyslav Karpovych

Розповідаючи про оперативну обстановку на фронті на своєму YouTube-каналі у понеділок, 12 грудня, Жданов пояснив, чому росіяни за будь-яку ціну намагаються взяти під контроль Бахмут, інформує «НБН».

За словами експерта, Кремль хоче показати захоплення Бахмута як взяття Берліна під час Другої світової війни. Це спричинить фурор у російському суспільстві, на якому президент-агресор спробує підняти моральний дух громадян і запустити нову хвилю мобілізаційних заходів у країні.

«Йому потрібна одна перемога і ціна цього не має значення», – зазначив Жданов.

Експерт зазначив, що для росіян бої за Бахмут – самогубство, тому мобілізовані масово тікають із поля бою та пишуть відмови. Командири та військові ЗС РФ розуміють, що це глухий кут, тому Москва почала відправляти на фронт генералів, щоб вони агітували окупантів йти вперед.

Жданов нагадав, що таку саму тактику під час Другої світової війни використовував маршал Георгій Жуков для захоплення Берліна.

«Поклав 200 000 і по трупах Червона армія перейшла висоти», – додав експерт, зазначивши, що росіяни застосовують у Бахмуті такий самий метод ведення бойових дій.

Раніше комбат розповів, як російські загарбники безуспішно воюють під Бахмутом.

Exit mobile version