Британська розвідка розповіла, навіщо Герасимов звільняє досвідчених військових

Новий командувач війною Російської Федерації в Україні Валерій Герасимов звільняє досвідчених військових. У розвідці Сполученого Королівства розповіли, навіщо начальник Генштабу ЗС РФ проводить такі кадрові чищення в армії.

Валерій Герасимов

Валерій Герасимов. Фото – uk.wikipedia.org

У британській розвідці зазначають, що, ймовірно, у Росії звільнили з посади одного з ключових оперативних командирів на фронті в Україні.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на Twitter-аккаунт Міністерства оборони Сполученого Королівства.

У зведенні сказано, що генерал-полковник Михайло Теплинський був керівником відносно успішного виведення окупаційних військ Путіна із заходу від Дніпра у листопаді минулого року. У РФ він отримав визнання як здібний та прагматичний командир.

У розвідці Великобританії вважають, що дебати щодо завдань, доданих Повітряно-десантним військам Росії, сприяли його звільненню. ПДВ часто окупанти використовували для утримання позицій, які традиційно відводилися мотопіхоті.

Звільнення Теплинського пов’язують із розбіжностями, які тривають в командуванні російської армії, а також з бажанням Герасимова підвищити свій авторитет і нав’язати кампанії особисту владу.

Нагадаємо, що у ГУР розповіли про «почерк» Герасимова у війні проти України.

Exit mobile version