Наступ на Донбасі: військовий експерт розповів, чи зможуть окупанти прорвати українську оборону

Військовий експерт, полковник ЗСУ Владислав Селезньов оцінив шанси російських окупаційних сил прорвати українську оборону у Донецькій та Луганській областях.

Бої на Донбасі

Бої на Донбасі. Фото – slovoidilo.ua

Селезньов заявив, що повторний великий наступ путінських військ на Сході України фактично вже почався і найближчими днями посилюватиметься. Зокрема, на Луганщині росіяни концентрують елітні десантні підрозділи.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на «Апостроф».

Експерт наголосив, що, судячи з дій окупантів, зараз для них пріоритетне завдання – просунутися у бік адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей.

Він зазначив, що для кремлівського диктатора Володимира Путіна повне захоплення Донбасу – насамперед політичне завдання, оскільки повномасштабна війна триває вже рік, а початкових цілей так званої «спецоперації» не досягнуто. Президенту-агресору потрібні хоч якісь досягнення, щоб щось сказати росіянам.

Тому найближчими днями варто очікувати на атаки російської армії у бік Лимана та Куп’янська, складна ситуація також буде в районі Бахмута, Авдіївки, Мар’їнки, Косогорівки, Вугледара.

Селезньов додав, що глава РФ вважає, що зможе домогтися прориву за рахунок великої кількості мобілізованих, проте в українських захисників свій план із цього приводу.

Нагадаємо, представник президента у ВРУ Федір Вениславський розповів, чи здатна Росія повторно здійснити широкомасштабний наступ.

Exit mobile version