Росіяни мають намір замінити дрони «Орлан» новою секретною розробкою – Defense Express

У Defense Express повідомили, що росіяни мають намір замінити безпілотники «Орлан-10» та «Орлан-30» покращеними БПЛА, проте поки що нічого не відомо про нову розробку РФ.

Російський БПЛА "Орлан"

Фото – stat.mil.ru БПЛА «Орлан»

Видання Defense Express пише, що росіяни почали таємно створювати заміну розвідувальним БПЛА «Орлан-10» та «Орлан-30», які вони використовують у війні проти України з 2014 року. Про це активно повідомляють пропагандистські ЗМІ, інформує «НБН».

Генеральний конструктор російського «Спеціального технологічного центру» Роман Іванов розповів псевдожурналістам, що нібито нова розробка є секретною і цей проєкт почали реалізовувати ще до повномасштабного вторгнення. Проте робота над новим дроном уповільнилася, оскільки безпілотник потрібно створити з урахуванням усіх тонкощів та побажань МО РФ.

Росіяни не розкривають деталі своїх планів, однак у Defense Express припускають, що ворог просто покращить тактико-технічні характеристики дрона, а не створить нову модель. Наприклад, збільшить дальність польоту безпілотника, тривалість перебування у повітрі та здатність нести більше корисного навантаження.

Також, як пишуть пропагандисти, окупанти можуть напрацювати рішення проти FPV-дронів, як цього вимагає російське оборонне відомство.

Як повідомлялося, у Міноборони України заявили, що ЗС РФ зберігають перевагу у снарядах на фронті, але вона суттєво скоротилася.

Exit mobile version