Про те, що середня вартість харчових продуктів у березні, якщо порівняти з лютим 2023-го року, зросла на 2,3 відсотка, і це більше за офіційний індекс інфляції, що становить лише 1,5 відсотка, пише «НБН», ґрунтуючись на даних, опублікованих на офіційній сторінці Державної служби статистики України.
Відповідно до інформації, наданої статистичним відомством, серед продуктів найбільше зросли у вартості овочі — на 17,3 відсотка. Десяток яєць подорожчав на 1,8 відсотка, сир і кисломолочний сир — на 1 відсоток, м’ясо та м’ясопродукти — на 0,9 відсотка, хлібобулочні вироби — на 0,7 відсотка, макаронні вироби — на 0,6 відсотка, звичайна олія — на 0,6 відсотка, цукровий пісок — на 0,6 відсотка, молоко — на 0,5 відсотка, фрукти — на 0,5 відсотка, а риба та похідні з неї — на 0,4 відсотка.
Зазначимо, що хліб і хлібобулочні подешевшали незначно — на 0,1 відсотка, а рослинна олія — на 0,7 відсотка.
Раніше ми писали, що в Україні знову змінилися ціни на борошно, макаронні вироби, пшеничний і житній хліб.