Захарова обурена рекомендаціями МОК щодо російських спортсменів: звинуватила у спробі «скасувати» РФ

Офіційна представниця Міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова обурена рекомендаціями МОК для міжнародних федерацій щодо участі російських спортсменів у змаганнях.

Марія Захарова

Фото – rg.ru

Міжнародний олімпійський комітет порекомендував міжнародним федераціям не допускати до змагань спортсменів із країни-агресора, які мають відношення до ЗС РФ чи силових структур. Також росіяни не зможуть виборювати медалі на командних турнірах, інформує «НБН».

Спікерці зовнішньополітичного відомства не сподобалися рекомендації МОК, а також заклик до спортсменів РФ засудити російське вторгнення в Україну. Захарова в коментарі порталу Sports.ru звинуватила Захід та олімпійський комітет у тому, що вони ведуть політику щодо «руйнування світового спорту».

Традиційно представниця МЗС поскаржилася на русофобію, спроби «скасувати» РФ у політичному, культурному та інформаційному просторі.

Також Захарова побачила у діях Заходу «фашизм», оскільки там «цькують» російських спортсменів, не допускаючи їх до змагань під прапором країни-агресора.

Зазначимо, що через рік війни Росія все ще залишається у великому спорті, оскільки деякі федерації дозволили брати участь у змаганнях спортсменам з держави-терориста.

Exit mobile version