Дієтолог, нефролог Ганна Коробкіна розповіла, як часто можна їсти яйця, щоб не нашкодити своєму організму, інформує «НБН» із посиланням на видання «Країна здоров’я».
Лікар нагадала, що Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує споживати 2-3 яйця на тиждень. Медик пояснила, що в одному яйці міститься 215 міліграмів холестерину за добової норми 300 міліграмів. Тому не можна зловживати цим продуктом, особливо тим, у кого спостерігаються серйозні проблеми з нирками.
При цьому Коробкіна уточнила, що якщо у людини все гаразд зі здоров’ям, то при вживанні двох яєць на сніданок їй не потрібно протягом дня обмежувати себе у продуктах, що містять холестерин.
Нагадаємо, що раніше лікар-дієтолог пояснила, чому не потрібно мити яйця одразу після покупки.