У холодну пору року медик радить пити трав’яні чаї, які зміцнюють імунітет. Однак найкращим «вітамінним коктейлем» взимку є чай із ягід шипшини, інформує «НБН» із посиланням на Woman 24.
Червоні ягоди багаті на вітамін С, який сприяє активному синтезу лімфоцитів, які відповідають за боротьбу з інфекціями. Також у складі шипшини є антиоксиданти, які у поєднанні з вітаміном С покращують роботу серця та судин.
Ортопеди рекомендують вживати цей напій в холодну пору року, щоб зміцнити суглоби та зменшити симптоматичні болі в кінцівках, оскільки взимку ризик запалення підвищений.
Також чай із шипшини знижує ризик появи захворювань печінки та нирок. Крім того, ягоди сприяють нормалізації роботи травної системи та прискорюють метаболізм.