Алерголог розповіла, для кого може бути небезпечним пил із Сахари і як захиститися від нього

Алерголог, пульмонолог, кандидат медичних наук Майя Руселевич розповіла, для кого може бути небезпечним пил із Сахари та як жителям нашої країни захиститися від нього.

Медична маска

Фото – pexels.com / Polina Tankilevitch

Укргідрометцентр у перший день квітня повідомив, що в нашій країні зафіксували пил із Сахари. Руселевич оцінила ризики для здоров’я від такого явища, інформує «НБН» з посиланням на «24 канал».

За словами лікаря, пил з африканської пустелі може бути небезпечним для українців, які мають захворювання дихальної системи або ЛОР-органів, а також алергію на пилок.

Медик пояснила, що цей пил здатний дратувати слизові оболонки, викликаючи утруднене дихання, кашель і нежить. Щоб мінімізувати його шкоду для здоров’я, Руселевич радить українцям дотримуватися простих рекомендацій.

Лікар зазначила, що насамперед потрібно мінімізувати контакт із пилом, тобто обмежити час перебування на вулиці, використовувати очищувачі повітря та кондиціонери.

Також важливо пити більше води для запобігання пересиханню слизових. Крім цього, варто мінімізувати використання дезодорантів, парфумерних засобів та ефірних олій, щоб зменшити подразнення ними.

Алерголог додала, що українцям, які входять до груп ризику, потрібно одягати маски, респіратори. Крім того, для них не зайвим буде використання назальних фільтрів.

Раніше мікробіолог розповіла, які предмети кухні є розсадниками хвороботворних бактерій.

Exit mobile version