Невролог пояснила, чому діти гризуть нігті та як боротися із цією звичкою

Дитячий невролог Ольга Топоркова назвала причини, через які дитина може гризти нігті, і розповіла, як допомогти їй позбутися цієї звички.

Дитина

Фото – Nicola Barts / pexels.com

Невролог на своїй сторінці в TikTok опублікувала відео, в якому пояснила, що у дитини зазвичай така звичка має супутні порушення – емоційну нестабільність, порушення сну чи підвищену тривожність.

Топоркова рекомендує батькам звертати увагу на те, в яких обставинах знаходиться дитина. Глибокі проблеми можуть бути пов’язані з сімейними конфліктами, труднощами у соціальній взаємодії та шкільним стресом.

Щоб дитина перестала гризти нігті потрібно спробувати знайти тригери, які викликають стрес і тривогу, і спробувати їх усунути, створити для неї комфортне середовище.

Також потрібно відверто говорити з сином чи дочкою про їхні емоції та почуття, дати їм зрозуміти, що з таким станом можна впоратися. Крім того, варто відволікати дитину від цієї звички, переключаючи її увагу на цікаві заняття.

Лікар рекомендує проконсультуватися з фахівцем, якщо дитина довгий час гризе нігті і це супроводжується раніше зазначеними супутніми порушеннями.

Нагадаємо, психолог Дмитро Карпачов назвав три казки, які негативно впливають на розвиток дитини.

Exit mobile version