Лікар пояснив, чому взимку потрібно їсти хурму і з чим не варто поєднувати цю ягоду

Лікар Юрій Габорець пояснив, чому взимку потрібно їсти хурму і з чим не варто поєднувати цю ягоду, щоб отримати користь та уникнути дискомфорту у шлунку.

Хурма

Фото – pexels.com

У холодну пору року організм потребує вітамінів і корисних речовин, щоб витримати нестачу сонячного світла та сезонні застуди. Для цього до раціону необхідно додати хурму, як радить лікар, пише видання «НБН».

За його словами, солодка помаранчева ягода багата на вітаміни А і С, магній, калій, клітковину, які є незамінними для зміцнення імунітету, боротьби зі втомою та стресом, підтримки здоров’я очей, роботи серцево-судинної системи, поліпшення травлення.

Водночас важливо знати, з чим не слід поєднувати хурму. Габорець розповів, що поєднання цієї ягоди з молоком чи морепродуктами може спричинити дискомфорт у шлунку через специфічні хімічні реакції.

Вживати хурму потрібно обережно людям, які хворі на діабет – у ній міститься велика кількість природних цукрів. Також ягода через високий вміст калію може бути небезпечною для тих, хто схильний до утворення каменів у нирках.

Раніше ми розповідали про продукти, які допомагають зменшити тривожність та стрес.

Exit mobile version