Про те, що до кінця цього місяця, у великих мережевих магазинах України фіксується подорожчання певних частин свинини, проте вартість сала дещо знизилася, пише «НБН», посилаючись на ціновий моніторинг «Мінфіну».
Зокрема, якщо порівняти з липнем, то вартість свинини скоригували в нижчезазначеному порядку:
- лопатка піднялася в ціні 189,07 гривні/кілограм (у липні — 186,77 гривні/кілограм);
- ошийок — до 258,53 гривні/кілограм (у липні — 252,9 гривні/кілограм);
- підчеревок — до 181,24 гривні/кілограм (у липні — 181,02 гривні/кілограм);
- ребра — до 182,96 гривні/кілограм (у липні — 179,65 гривні/кілограм);
- набір для шашлику — до 219,61 гривні/кілограм (у липні — 206,49 гривні/кілограм).

Серпневі ціни на «домашнє» сало, порівняно з липнем, не змінилися — 254 гривні/кілограм, але солоний вид істотно здешевшав: наприкінці липня продукт коштував 263,03 гривні/кілограм, а зараз — 244,45 гривні/кілограм. Також, просіла у вартості свиняча груднинка: замість 180,6 гривні/кілограм, на касі попросять заплатити лише 172,41 гривні/кілограм.

Раніше ми писали про те, що в Україні значно подешевшали різні види цибулі.