Як потрібно скоригувати раціон, щоб краще переносити спеку: рекомендації дієтолога

У Міністерстві охорони здоров'я поділилися рекомендаціями гастроентеролога, президента Асоціації дієтологів України Олега Швеця щодо харчування у спеку. Лікар пояснив, як потрібно скоригувати свій раціон, щоб краще почуватися в таку погоду.

Овочі і фрукти у раціоні

Фото – pexels.com

У другій половині літа зазвичай спостерігається стабільно висока температура повітря, від якої страждають у всіх областях нашої країни. У МОЗ розповіли, що їсти і пити українцям, щоб краще переносити спеку, інформує «НБН».

Дієтолог радить включити до раціону більше фруктів, ягід та овочів, які містять максимальний відсоток рідини. Найбільший вміст води у темно-зелених листових овочах, томатах, болгарському перці, селері, огірках, кавунах та інших ягодах.

Крім того, ці продукти не потребують додаткової кулінарної обробки, під час якої у квартирі поширюється додаткова теплова енергія.

За словами Швеця, найкращі напої для спекотної погоди без алкоголю, кофеїну, цукру та калорій, а також звичайна вода. Лікар радить пити, як тільки ви згадаєте про воду або відчуєте сухість у роті.

Раніше дієтолог розповіла, чи справді макарони – ворог гарної фігури.

Exit mobile version