Невролог перерахувала основні рекомендації для запобігання інсульту

Невролог Анастасія Гончар розповіла, що варто робити для профілактики інсульту. Порушення мозкового кровообігу є однією з найпоширеніших причин смерті людей у всьому світі.

Вимірювання артеріального тиску

Фото – pexels.com/ Pavel Danilyuk

Лікар розповіла, що переважна більшість інсультів відбувається через закупорку артерії в мозку, в такому стані судина не може пропускати кров. Гончар запевнила, що 90% випадкам цієї хвороби можна запобігти, інформує «НБН» із посиланням на портал «Бережи себе».

За словами медика, куріння, надмірна вага, низька фізична активність, діабет та незбалансоване харчування – основні причини витончення або закупорювання судин. Тому перш за все варто працювати з факторами ризику, на які людина може вплинути.

Невролог перерахувала сім основних рекомендацій для запобігання інсульту. Гончар радить регулярно вимірювати артеріальний тиск, а також своєчасно лікувати хвороби серця, діабет та гіпертензію. Також медик наголосила на важливості перевірки рівня ліпідів, це можна зробити через сімейного лікаря.

Окрім цього, важливо бути фізично активним, дотримуватися збалансованої дієти, відмовитися від сигарет і спиртних напоїв, а також працювати з депресією та стресом.

Раніше нутриціолог розповіла, чи можна пити каву на голодний шлунок.

Exit mobile version