У розмові з Ангеліною Усановою нутриціолог зауважила, що правильне харчування має певні принципи. Щоб вживати здорову їжу, потрібно міняти основу, базу раціону, а не обмежувати себе, інформує «НБН».
За словами Стрєльцової, «заборонену» їжу, яку ви дуже любите, потрібно залишити як винагороду. Дозволяйте собі фастфуд чи солодощі за умови, що 80% раціону були збалансованими.
Фахівець розповіла, що це правило вона використовує з дітьми: тиждень вона контролює їхнє харчування, а на вихідних дозволяє їсти, що хочеться. За такого підходу фастфуд не нашкодить.
Також не менш важливо знати «продуктову абетку» – вміти вибирати продукти в магазині, брати найкраще з того, що пропонують, складати з них основу здорового та корисного раціону.
Нагадаємо, нутриціолог розповіла, чи можна пити каву на голодний шлунок.