Чому не можна спати з відчиненими вікнами: експерти пояснили, як така звичка може нашкодити здоров’ю

Багато людей люблять спати з відкритим вікном, зокрема влітку, коли висока температура повітря. Проте фахівці закликають відмовлятися від цієї звички, яка шкодить здоров'ю.

Сон з відкритим вікном

Фото – lifestyle.today.ua

Вчені Майнцького університету ім. Йоганна Гутенберга ще три роки тому у своєму дослідженні довели, що регулярний відпочинок у нічний час із відкритим вікном може призвести до плачевних наслідків для організму, інформує «НБН».

Фахівці стверджують, що людина уві сні на підсвідомому рівні сприймає шум транспорту, що суттєво впливає на самопочуття. Надмірний нічний шум викликає порушення внутрішнього годинника, через що сон часто переривається або стає коротким.

Якщо ви погано відпочиватимете вночі, це може призвести до збільшення ризику серцево-судинних захворювань, підвищення артеріального тиску, збільшення викиду гормонів стресу, виникнення тривожних розладів і депресії.

Експерти радять відкривати вікно за 15 хвилин до того, як ви ляжете в ліжко та вранці одразу після пробудження. Також для якісного сну важлива правильна температура у спальні – вона має становити 15-20 градусів тепла. Влітку для охолодження приміщення використовуйте кондиціонер або вентилятор.

Раніше психотерапевтка пояснила, як недосип під час війни впливає на ментальне здоров’я українців.

Exit mobile version