Це не швидко поїсти та забути – лікар-дієтолог пояснила важливість перекусів для здоров’я

Дієтологиня, ендокринологиня Катерина Толстікова розповіла про важливість перекусів для нашого здоров'я та самопочуття. Лікарка не радить нехтувати цим прийомом їжі.

Перекус

Фото – pexels.com/MART PRODUCTION

У своєму Instagram-блозі дієтологиня опублікувала відео, в якому закликала не демонізувати перекуси. За словами лікарки, для багатьох такий прийом їжі означає лише швидку закуску між сніданком, обідом та вечерею, повідомляє «НБН».

Толстікова пояснила, що перекус – це не про швидко поїсти і забути, а повноцінний прийом їжі, який важливий для нашого здоров’я, і повинен включати білки, жири і вуглеводи – три макронутрієнти.

За словами ендокринологині, ваш раціон може складатися з трьох великих повноцінних прийомів їжі в день і одного меншого, так званого перекусу. Також можна щоденний раціон розділити на чотири рівні прийоми їжі.

Лікарка закликала робити ситний, збалансований і здоровий перекус, завдяки якому організм отримає енергію та необхідні поживні речовини.

Раніше дієтолог розповів, яку їжу батьки мають давати дитині у школу.

Exit mobile version