Готуємо томатний суп вдома

Отдых

Восени, коли ціна на помідори доступна і сам овоч смакує якнайкраще, цей томатний крем суп вийде особливо смачним. Густий, ніжний, бархатистий, він подобається багатьом.

Готувати томатний суп потрібно тільки на один раз, їдять його як в теплому, так і в охолодженому вигляді. До цього супу найкраще подати підсмажений або просто підсушений хліб.

Для літнього часу особливо добрі холодні томатні супи — гаспачо і сальморехо, а ось для осіннього часу краще підходять гарячі кремоподібні страви. Вони зігрівають, насичують організм корисними речовинами та, відверто кажучи, піднімають настрій. Адже їсти красивий яскраво червоний суп значно приємніше, ніж безбарвну кашу.

Для приготування італійського томатного супу-пюре знадобиться:

  • 400-450 г м’ясистих, стиглих помідорів;
  • 2 цибулини;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • 1 ч. ложка приправи «10 Овочів» від Торчин;
  • 2 ч. ложки сушеного базиліку (можна замінити на 1/4 пучка свіжого);
  • орегано сушений — щіпка;
  • сіль, чорний мелений перець — до свого смаку;
  • 150 мл гарячої води.
Читайте также:  Стоит ли ехать в Украину: мнения гостей из Японии

Рецепт томатного супу

  1. Помідори вимити. Зробити вгорі на кожному хрестоподібний надріз. Залити повністю помідори окропом і залишити на кілька хвилин.
  2. Нарізати помідори на шматочки довільного розміру.
  3. Налити оливкову олію в каструлю з товстим дном, додати очищені й нарізані цибулю і часник.
  4. Поставити каструлю на середній вогонь і, помішуючи, обсмажити цибулю з часником протягом 3-4 хвилин.
  5. Далі додати в каструлю нарізані помідори й сушений базилік. Головне, щоб овочі та зелень не прикипали до стін каструлі.
  6. Перемішати вміст каструлі й тушкувати на повільному вогні, не накриваючи кришкою, періодично помішуючи, близько 15 хвилин. Помідори й цибуля повинні стати м’якими.
  7. Вилити в каструлю 150 мл гарячої води, овочі перемішати.
  8. Всипати дрібку орегано, додати сіль і чорний мелений перець до свого смаку, довести до кипіння.
  9. Накрити каструлю кришкою і варити овочі ще 10 хвилин на слабкому вогні. Додати приправу 10 Овочів від Торчин.
  10. Після цього пробити томатний суп занурювальним блендером до стану пюре.
Читайте также:  Почему стоит играть на музыкальных инструментах?

Готовий надзвичайно смачний, оксамитовий і ніжний італійський томатний суп-пюре розлити по тарілках і подати до стола. Прикрасити тарілки можна за допомогою свіжого базиліку — однакового має добрий вигляд і зелений, і фіолетовий сорт. А якщо хтось надумає з’їсти таку прикрасу — нічого страшного, адже ця пряна зелень тільки підкреслює насичений смак помідорів.

Смачного!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий